بر اساس گزارشی تازه، آزمایشگاههای شهر ووهان چین در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ به طور چشمگیری خرید تجهیزات مربوط به واکنش زنجیرهای پلیمراز، «پیسیآر» (PCR)، را افزایش دادهاند. به این معنا که ماهها پیش از آن که دولت در دسامبر ۲۰۱۹ اولین مورد ابتلا را به سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کند، کووید-۱۹«به طور کشندهای در حال پخش بوده است».
دادههای گردآوری شده اینترنت ۲.۰، یک شرکت استرالیایی امنیت سایبری، نشان میدهد که دولت چین در سال ۲۰۱۹، در مقایسه با سال پیش از آن تقریبا مبلغی دو برابر برای آزمایش پیسیآر -که برای تشخیص برخی ویروسها استفاده میشود- هزینه کرده است. در حالی که در سال ۲۰۱۸، چین ۳۶.۷ میلیون یوان (۴.۱ میلیون پوند) برای خرید تجهیزات پیسیآر هزینه کرده بود، در سال ۲۰۱۹، این مبلغ ۶۷.۷ میلیون یوان (۷.۶ میلیون پوند) بوده است.
این گزارش همچنین نشان داد کل قراردادهای خرید پیسیآر از ۸۹ عدد در سال ۲۰۱۸ به ۱۳۵ قرارداد در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است.
افزایش «قابل توجه، چشمگیر و غیرمعمول» این خریدها بیشتر در چهار موسسه بوده است؛ بیمارستان نیروی هوایی «پیالای» (ارتش آزادیبخش خلق-PLA)، موسسه ویروسشناسی ووهان، دانشگاه علموفناوری ووهان و مراکز پیشگیری و کنترل بیماری مناطق استان هوبئی.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
رابرت پاتر، مدیرعامل و بنیانگذار شرکت استرالیایی اینترنت ۲.۰ گفته است که برخی از دادههای مربوط به خرید ممکن است معنی بدی نداشته باشند. آقای پاتر که همچنین یکی از نویسندگان این تحقیق است، گفت: «اما آنها روی هم رفته روندی را به ما نشان میدهد که به طور کلی با ادعای رسمی آغاز همهگیری در ماه دسامبر در تناقض است.»
او افزود: «این دادهها همچنین نشان میدهند که تدارکات چشمگیری در سطح دولت، «پیالای» (ارتش آزادیبخش خلق-PLA) و مرکز کنترل بیماری و همچنین آزمایشگاههای حساس شهر هوبئی وجود داشته است.»
چین اولین گروه موارد ابتلا را در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ گزارش کرد. این در حالی است که سازمان بهداشت جهانی اولین توصیههای خود در مورد موارد ابتلا را در ۵ ژانویه ۲۰۲۰ منتشر کرد. بر اساس مطالعات اینترنت ۲.۰، افزایش هزینههای مربوط به خرید تدارکات از اوایل مه ۲۰۱۹ مشاهده شده است.
البته وزارت امور خارجه چین این مطالعات را زیرسوال برده است.
پیش از آنکه موضوع منشا همهگیری ویروس کرونا به عنوان ادعای مشکوک دیگری نادیده گرفته شود، سخنگویی به بلومبرگ گفت: «قابلیت ردیابی ویروس موضوعی علمی و جدی است که دانشمندان باید آن را بررسی کنند.»
دیگر متخصصان پزشکی هم در مورد نتیجه به دست آمده از این تحقیق با احتیاط برخورد میکنند.
دکتر آمش آدالجا، محقق ارشد مرکز ایمنی سلامت جان هاپکینز، گفته است که دلیل اصلی افزایش خریدها در استان هوبئی در آن زمان را نمیداند. اما افزود که افزایش خرید تجهیزات پیسیآر کلا عجیب نیست چرا که حتی پیش از همهگیری، این متد به «روش انتخابی تشخیص پاتوژن» تبدیل شده بود.
© The Independent